torstai 1. marraskuuta 2007

Mistä viihdettä?

Ylex iltapäivässä nais- ja miesjuontajat keskustelevat Mika Myllylän joutumisesta mahdollisesti telkien taakse kännissä ajamisesta.

Nainen: Sopisi lopettaa tuo törttöily tähän paikkaan.
Mies: Mistä sitä sitten viihdettä saataisiin?

Niinpä.
Ylex:n Iltapäivä on yksi hauskimmista radio-ohjelmista mutta ei voi kuin hämmästellä radiojournalismin tasoa noin yleensä. Oli kyse sitten nuorille tai aikuisille suunnatusta ohjelmasta. Radiosta tulee mieleen lähinna 7 päivää lehti joka ilmestyy 24 kertaa päivässä. Itse tehdyt jutut ovat hävinny melkein kokonaan ja tilalle on tullut netin ja päivän lehtien referointia, yleensä perättömien juorujen muodossa.

8 vuotta sitten kävin Radio Mafian toimituksessa ja silloinen iltapäivän naisjuontaja kävi iltalukiota (about 25 vuotias, mukava likka). Nykyään nainen kirjoittaa lehtiin ja on Nelosella toimittajana. Sen enempään naiseen takertumatta radioon pääsee luultavasti töihin jos ääni on suht kuuntelija ystävällinen ja jaksat pälättää puuta heinää 4 tuntia putkeen. Kimittäjät älkööt vaivautuko. Teeveessä rumat älkööt vaivautuko.

Eli onko tuo nyt yllätys että radioaallot ja digiverkot on täynnä schaissee.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei mikään ihme. Kuuntelen nykyään ainoastaan nettiradioita iTunesista (ambienttia lähinnä, etten häiriinny liikaa) ja joskus Classic FM:ää normaalista radiosta.

Lisäksi markkinointi: en tajunnut, kuinka paljon voin vihata mainoksia, ennenkuin olin tarpeeksi kauan niistä erossa. En voi kestää mainoksia - telkussa, radiossa, lehdissä. Niin monessa paikassa tuputetaan jotain mikä on vähintään turhaa, monesti epäterveellistä ja usein kyseenalaista.

Näistä näkee myös ristiinomistukset: Aatos Erkko ja Patricia Seppäläkö ne omistavat SanomaWSOY:n, joka siis (pakko kirjoittaa tää tähän, että näen, muistanko oikein) tuottaa koulukirjoja (!!!!!), Hesarin, Iltasanomat ja Taloussanomat - jotka puffaa WSOY:n kirjoja ja Finnkinon elokuvia. Suomalainen kirjakauppa. R-kioskit. Omistaako Sanoma vielä TV- tai radiokanavia?

Tarkistin just:
http://www.sanomawsoy.fi/content.aspx?f=2111
Welho. Nelonen.
Radio Aalto. Radio Helsinki (!), jota pidetään siis ultimate itsenäisenä kanavana, eikö niin?

Jeesus kristus. Miksen ole aiemmin tajunnut?

Okei, mun seuraava pitkän tähtäimen osakeostos on jo selvä. Eihän tota mikään kellistä, ja jos joku ulkomainen behemootti sen ostaa, niin sitten julmalla preemiolla.

Mun mediamaailmani noin ylipäätään meinasi jo tökätä karille aiemmin tänä vuonna, kun tajusin että nyt se Rupert Murdoch TODELLA ostaa Wall Street Journalin... En meinannut uskoa sitä todeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Metro. Uutislehti 100.

Tää on kuin lapamato. Jatkuu vaan.

Ihmetteletkö enää, miksi kaikkialla puhutaan samoista asioista? ;)

---

Nyt ei enää tee oikein mieli huomenna tennariin katsomaan Elizabethiä, mutta siinä on kuitenkin Cate Blanchett, joka on lyömättömän hyvä...

Perro kirjoitti...

Näin se homma etenee. Siellä on pikku hämähäkki kutonut melkosen suojaverkon ympärillemme. Kivahan täällä on turvassa kökkii ja katella auringonlaskuja verkon läpi mutta miltähän ne auringonlaskut oikeesti näyttää. Vaikee mennä sanoo. Voisin vannoa että jokunen vuosi sitten aurinko paisto vielä kirkkaammin.

Kunhan ei hämppy vaan kasvaisi liian isoksi ja nälkäiseksi.

Perro kirjoitti...

Suomessa on muute esimerkiksi yksi räppäri joka ei tee haastatteluja Erkon omistamiin medioihin. Se aina tarkastaa etukäteen. Äijän nimi ASA (entinen Avain)