torstai 31. tammikuuta 2008

Epäeettisyys kitkettävä..... urheilusta

"Ministeri Wallin on dopingin ohella huolissaan muista epäeettisistä ilmiöistä suomalaisessa huippu-urheilussa, viitaten kahteen tuoreeseen huume-epäilyyn, jotka liittyvät jääkiekkoon ja koripalloon. Epäeettinen urheiluun liittyvä toiminta on saatava minimiin tässä maassa ja asia on lähitulevaisuudessa syytä ottaa esille suomalaisen urheilujohdon kanssa vakavassa hengessä."

http://www.yle.fi/urheilu/ampumahiihto/id96559.html

Jotenkin naurattaa mikä hirveä haloo nostetaan yhdestä doping-kärystä. Kyseessä on kumminkin yksi urheilija (Kaisa Varis), joka nyt ei ole sieltä fiksuimmasta päästä (minusta opiskelupaikka yliopistossa ei tee ihmisestä siis vielä fiksua) ja haluaa vaan voittaa urheilukisoissa.

Ei tässä nyt kuitenkaan puhuta aborteista tai politiikkojen pervoiluista tai kantasolujen tutkimisesta. Saattaahan dopingissa kyse epäeettisesta ilmiöstä HUIPPU-URHEILUSSA, aivan kuten artikkelissa sanotaan, mutta ei missään muussa. Jos joku haluaa tunkea itseensä kemikaaleja, niin se on sitten sen asia. Jos ihmiskehoon kemikaalien tunkeminen olisi epäeettistä, olisi viina, tupakka, huumeet, nuuska yms. kaikki epäeettisiä tekoja.

Nyt kuitenkaan ei ole niin, sillä ne ovat vain paheksuttavia tai laittomia. Eivät epäeettisiä. Urheilussa kemikaalit ovat epäeettisiä koska niin on sovittu yhdessä. Siis on niinku ihan epistä jos joku ei ole mukana leikissä vaan lähtee sooloilemaan. Siis olisiko kyse nyt enemmänkin siitä että joku ei noudata sääntöjä? Eli mitä jos unohdettaisiin tuo termi 'epäeettisyys' kokonaan, kun puhutaan huippu-urheilusta.

Minun yksinkertaiseen päähän ei vaan uppoa, että miksi urheilijoiden pitäisi olla jotain esikuvia muille. Ovathan he toki julkisuudessa mutta se johtuu siitä että heidät nostetaan julkisuuteen. Jos Mika Myllylä dokaa eläkepäivillään ittensä putkaa se on yleinen vitsi, mutta jos Jere Karalahti vetää kännit ja käyttää nuuskaa treenikaudella on hän huono esimerkki. En tajuu?!

Kyynelten määrä on valtaisa tällä hetkellä. On tuo doping niin surullinen ja yhteiskuntaamme rappeuttava juttu. Mihin on maailma menossa. plääh!

(Minusta on epäeettistä että tällaiset uutiset tulevat saamaan viikosta toiseen älyttömän määrän media-aikaa samalla, kun voisi uutisoida jostain muustakin kun sossupokesta. dsfkldfglkjsgeoigdloe4opi öl er4 ioö90å34 90q34y5hiow pertrse, olkaHeadDuelePenikkaofAPuta!)

Ei kommentteja: