sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Firts adversity in KB-training

In training today while getting warm my left shoulder just popped out while punching air. I'd say it was semi-dislocated shoulder since it went back "in" after 15 seconds or so..

It really scared me since last time this happened 2 years ago I was wrestling and after that incident I couldn't even lift my arm for 3 weeks. Luckily the shoulder feels semi-OK and I think I can keep on training.

Loose joints and martial arts aren't that good combination. Hopefully this was the biggest incident I'll face since I don't have time to be injured.

3 kommenttia:

TCP kirjoitti...

Noi ei ole kivoja vammoja ja sattuu varmaan mieltsisti. Kyseessä voi olla ton sun kuvauksen mukaan subluksaatio, eli osittainen sijoiltaanmeno, joka palautui spontaanisti. Ks. tästä:
http://orthoinfo.aaos.org/fact/thr_report.cfm?Thread_ID=171

KYS:n ortopedi-/traumapäivystykseen voi harkita menoa (niillä on ihan varmaan ympärivuorokautinen päivystys ja ne näkee ihmisiä pienemmistäkin tapaturmista) ja ne voi otattaa siitä röntgenkuvat tms. jos yhtään tuntuu, äläkä vähättele turhaan sun oiretta, koska se tuntuu aika helpolla uusineen ilman kovaa vammaenergiaa. Jos mä olisin sä, niin googlettaisin vähän neuvoja. Kylmää? Jenkkiside tms? Saattaa tarttea ainakin konservatiivista kotihoitoa. Tekisikö huili nyt siis kuitenkin hyvää? Voisihan ainakin soittaa KYS:aan ja kysyä mitä pitäisi tehdä, jos se tuntuu oudolta. "Just my 2 cents."

Noita luksaatioita tuppaa kaiketi useissa kontaktilajeissa tulemaan aika monille, mutta pidä hei huolta itsestäsi. + Sorry about the "unsolicited advice" :), mun tarkoitus ei ollut esitellä omia tiedonmurujani, toi vaan sattuu osumaan aika lähelle meidän työkenttää. Toivotaan että käsi on pian taas treenikunnossa.

Perro kirjoitti...

:) kiitti vinkeistä. Niitä otetaan aina mielellään vastaan. On tohon aiheeseen tullu netissä jonkun verran perehdyttyä kun ei ollut eka kerta. Mut ei se tainnu tällä kertaa pahasti mennä. Oon pitänyt treenien jälkeen viileetä siinä, eikä se niin hirveen kipeä ollut kun pystyin sillä vielä vetämään treenit läpi ja vähän sparraamaankin. Vähän on vaan voimattoman oloinen. Eikä se suoranainen nautinto ole tuota olkaa pyöritellä.

Satuin juuri varaamaan kipeän jalan takia lääkärin viikon päähän niin näytetään nyt tuotakin samalla sille. Tosin eipä sille voi muuta tehdä kun leputtaa jos ei ole normaalissa kunnossa.

Ei tätä vähätellä voi kun lähtee olkapää sijoiltaan ilmaa lyömällä mutta ei auta muuta kun vahvistaa lihaksia ja toivoa parasta. Eipä nää kamppailulajit oo tosiaan paras urheilu kun kuluttavat jo valmiiksi liian löysiä niveliä mutta ehkä sitä voi matsin jälkeen siirtyä eläkkeellä ja treenata vähemmän. Voi sitten lopettaa uransa voittamattomana tai ei koskaan voittaneena :D

TCP kirjoitti...

Tsemppiä ja kerro ihmeessä lekurille molemmista. Oot oikeassa, se kuulostaa nyt herkemmältä jos se ilmaan lyödessä käyttäytyy noin. Jenkkiside on kai se tyypillinen lepuuttamistapa, kylmäkin on varmaan hyväksi, ja jenkkisidettä siis voinee kokeilla - koeta taas googlea, se amer. sidos siis on kaiketi se kolmioliinasidos, se oikein tyypillinen.

Kohta taas tästä on duuniinmeno tohon samaan maailmaan, siis traumapäivystykseen :). Maanantait on yleensä aina vähän kreisejä kun kaikki pakkaa viikonlopun vammoineen hoitoon, toivotaan että paikka ei olisi ihan täynnä.