keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Kulttuuriministerimme suosikkileffa

Koettakaa arvata mikä on kulttuuri- ja urheiluministerimme suosikkielokuva?

....
....




....





välilukemista: Wallin tiukan testin edessä.

....







.....



.....



Titanic.

Saataisiinkohan Suomeen joskus kulttuuriministeri joka on oikeasti kiinnostunut kulttuurista. Edellinen oli tietysti ex-missi joten ehkä se kuvaa suomalaisten kulttuuria varsin osuvasti. Missi ja kulttuuriministeri! Jotenkin nuo kaksi sanaa eivät minusta sovi yhteen aivan kuten Titanic ja kulttuuriministeri!!!

Suomalaiset ajattelevat kaiken tehokkuuden kannalta se tässä kusee. Ei kulttuuri ole tehokasta! Jos faarao olisi halunnut olla tehokas hän olisi rakentanut kansalleen taloja eikä itselleen hautaa. Suomalaiset rakentavat iteselleen tehokkaita elementtikerrostaloja ja siinä samalla kulttuurihautaa.

1 kommentti:

Erno kirjoitti...

Olen itsekin miettinyt ihan samaa. Eli sitä kuinka suomalaiset tekevät itselleen kulttuurihautaa. Yksisilmäinen tehokkuus - ja hyötyajattelu kostautuu vielä ennenpitkää. Siitä maksavat laskun tulevat sukupolvet. Minkälaisen sotkun saamme siivottavaksi, kun meidän sukupolvi vähitellen valtaa päättävät elimet? Parempi varmaan olla ajattelematta asiaa ja vajota sohvatuoliin katsoen amerikkalaista massaviihdettä. Muuten tulee pahoja unia.

Elokuvien suhteen totesin tänään työkaverille, että Suomi on paljon amerikkalaisempi maa kuin Espanja. Esimerkiksi kerroin kuinka huonosti Suomeen tuodaan teattereihin muita kuin amerikkalaisia elokuvia. Korkeintaan pääkaupunkiseudulle ja sinnekin jonnekin piiloon, vain lyhyeksi aikaa, niin ettei kukaan ehdi niitä käydä katsomassa. Vaikka kaikenlaisen Bushin vastustamisen alta sitä ei ehkä aina huomaakaan, Suomi on amerikkalaisen kulttuurin läpitunkema maa. Siitä kertonee myös tuo kulttuuriministerin suosikkielokuvakin...

0