perjantai 26. lokakuuta 2007

This movie You really have to see

Call me crazy or paranoid. Some conspiracy theories might very well be true.

Just finished an interesting documentary about religion and politics and our money systen and I have to say its scary. 'Scary' is the only word I can think of right now.

So the challenge is for you to watch the movie and make me look really stupid by telling me which points in the movie are totally made up. Especially the economics part is something I know nothing about.

You can watch it online:
http://zeitgeistmovie.com/

or download the torrent (I'm 100% sure this guy wont sue you):
download here.

So make me look stupid and tell me what is wrong with this documentary. Tell me I'm paranoid and an idiot for even considering this kind of stuff to be the truth. I really want you to diss me on this one.

ps. it's at least better than latest Pirates of the Caribbean.

7 kommenttia:

TCP kirjoitti...

Rupesin kattomaan paloja tosta, kun on aikainen nukkumaanmeno ja pötkötän perjantaita kotona.

Haluaisin todella nähdä ton leffan "Network" ...

TCP kirjoitti...

Yikes.

http://www.verichipcorp.com/content/company/corporatefaq

Nyt oon melkein katsonut tuon, ja parasta/pahinta on, että voin tavallaan hyvin uskoa nuo pääjuonteet. Omien kokemusten perusteella maailmassa ei ole kuin kourallinen heppuja, jotka kontrolloivat aivan valtavia pääomia ja ovat kaikki yhteyksissä toisiinsa. Joskus vuosia sitten tapasin ihmisiä, joita sittemmin olen usein nähnyt lehdissä ja telkussa (Rupert Murdoch jne.), ja tuntui ihmeelliseltä huomata, kuinka pieni maailma loppujen lopuksi on. Olin aivan siinä reunoilla ilman sen suurempia yhteyksiä keneenkään; observoin vaan tilannetta. Se oli todella outoa.

Mediasta: mitä vähemmän esim. katson telkkua, sen käsittämättömämmältä se tuntuu: siellä on NIIN PALJON aivan tyhjää, merkityksetöntä skeidaa ja ihmiset "ostavat" sen! Mitä enemmän sitä katsoo, sitä enemmän esim. väkivaltaan ja masentaviin asioihin turtuu. Kun EI ole turtunut, niin se tuntuu harvoin katsottuna aivan käsittämättömältä. Ja uutiset! Nei eivät kerro mitään! En ole katsonut uutisiakaan enää vuosiin. Luen NY Timesin pääuutiset joka päivä. That's it. Yritän vieroittautua suomalaisista lehdistä (HS ja IS) ja mitä enemmän ne kirjoittaa Big Brotherista, sitä helpompaa se on. Täysin keinotekoisesta todellisuudesta uutisoiminen tuntuu aivan mielettömältä. Maan päälehti alentuu siihen.

Istuin telkun ääressä naapurissa pari päivää sitten katsomassa jotain sarjaa. Ajattelin, että hyvä luoja mihin paskaan olen tuhlannut tuhansia tunteja elämästäni -- mutta kukaan ei kertonut muutakaan! No, parempi herätä nyt kuin ei koskaan.

Näin aiemmin jotain ton Aaron Russon juttuja myös Google Videossa. Siellä on myös ERITTÄIN hyviä terveysaiheisia luentoja. Googlaa vaikka videoista "heart attack" ja Dean Ornish.

Yksi bisneskontrollin muotohan on se, että ihmiset elävät/syövät huonosti, sairastuvat ja joutuvat ostamaan lääkkeitä ja hoitoa, josta suurimmaksi osaksi ei ole mitään hyötyä. Itse uskon diagnostiikkaan, ensiapuun, kirurgiaan ja itsehoitoon/elämäntapoihin, mutta useimmat ratkaisut, joita meille tarjotaan lääkäreiden toimesta, ovat täysin hyödyttömiä. Lääkärinkin suurin potentiaali on siinä, että lääkäri vaikuttaa ihmisen KÄYTTÄYTYMISEEN. Ei siis reseptienkirjoitusoikeudessa...

TCP kirjoitti...

Kun katsoin ton leffan loppuun, niin ajattelin loppulauseen aikana: "Kuulostaa tutulta. Miksi tää kuulostaa niin tutulta?"

Juuri ennenkuin katsoin ton leffan, olin LUKENUT saman Bill Hicksin ajatuksen Motivational Quotes of the Day -sivulta! Se oli itse asiassa jäänyt mulla AUKI tämän leffan viereiseen välilehteen. Freaky.

http://www.quotationspage.com/mqotd.html
(Oct 26)

Sarjassamme erittäin outoja sattumia.

Kiitos vinkistä, tää oli todella mielenkiintoista katsottavaa. Mitä tapahtuisikaan, jos kaikki näkisivat tuon? Hmmm...

Perro kirjoitti...

Minä veikkaan että jos jokainen Keijo Keskiverto näkisi tämän leffan niin ei kävisi mitään. (En nyt haluaisi asettaa itseäni viisaudessa Keijoa korkeammalle mutta teen sen silti)
Perustelu:
Jos ensimmäisen 20 minuutin aikana leffassa viedään pohja uskonnoltasi, sitten kerrotaan että elämääsi kontrolloivat muutamat ihmiset ja yhteenvetona väitetään että elät valheessa, niin veikkaa että tuon Keijon aivot blokkaavat koko leffan ja media sanoo perään että leffan on tehnyt joku kommunisti hippi, Piste. Koska Keijo ei ole koskaan miettinyt tällaisia asioita olisi tämä elokuva vain liikaa hänelle.

Keijo muodostaa lopullisen mielipiteensä median kautta ja jos media sanoo että: elokuva huono, arabi paha, niin silloin elokuva on huono ja arabi paha. Mitä sitä kyseenalaistamaan mediaa, sehän on meidän ainut tietolähde ja aina oikeassa.

Jos ihmisiä ei saa lopettamaan sasstuttamista vaikka planeetta tuhoutuisi niin tuskin ihmisiä saa kyseenalaistamaan elämäänsäkään.

Oikoteitä onneen tuskin on. Oikeanlainen koulutus/kasvatus on varmaan ainut tie muutokseen. Tai noh, hitostako minä tiedän. Liian iso asia pureskeltavaksi, jopa minulle. hehehe

Perro kirjoitti...

Tuli muuten mieleen tuon leffan jälkeen Star Wars elokuvat. Jokainen joka tietää ko. elokuvan juonen käänteet muistaa varmasti kohdan jolloin Jedit kyseenalaistavat sodan ja sen millä puolella he taistelevat. Lopulta he tajuavat että vaikka he itsessään edustavat hyvää he ovatkin taistelleet pahan puolella. Seurauksena on ensin verilöyly ja sitten sissisota imperiumia vastaan. Sekö meilläkin on edessä?

Ilmeisesti vielä ei ole syntynyt sitä henkilöä joka tuo tasapainon universumiin...

Missä olet Luke Skywalker?!??

TCP kirjoitti...

Pitäisi minunkin varmaan katsoa ne Star Warsit uudelleen.

Oon itse myös ollut ihan uskon puutteen äärellä viime aikoina, mitä tulee siihen miten maailmassa eletään. Luin pari viikkoa sitten Doris Lessingin kirjan "The Prisons We Choose to Live Inside", jossa Lessing sanoo, että tulevaisuuden ihmiset tulevat luultavasti ihmettelemään kaikkein eniten sitä, miten paljon tämän hetken ihmisillä oli tietoa eri asioista ja miten vähän he oikeastaan sitä hyödynsivät. Jos ihmiset eivät osaa pitää itsestään huolta, niin miten he voivat pitää mistään muustakaan huolta? (Velipoikakin on joskus tämän viisauden minulle lausunut.)

Viime aikoina olin kamppaillut itse sellaisen asian kanssa kuin elämänhalu. Töissä näkee yhtä sun toista vaikeaa, melkein joka päivä; monet ihmiset tekevät itselleen pahaa, eikä kukaan elä eristyksissä, joten ne vaikeudet leviävät ympäristöönkin. "Will to live", elämänhalu, on kadoksissa. Miksi muuten olisi niin, että ihminen, joka on saanut sydänkohtauksen, ei muuta elämäntapojaan, vaan altistaa itsensä käytöksellään edelleen ennenaikaiselle kuolemalle? Tai jotain pahempaa. Ihmiset ottavat todella valtaisia riskejä, jotka viestii, etteivät ne ehkä edes HALUA elää. Mikä saa ihmisen toimimaan niin? Ja mä uskon, että vastaus on ihmissuhteissa. Mun paras työ esimerkiksi on ollut hanttihommat vanhussairaaloissa, joissa koin joka päivä todella voimakasta välittämistä. Olin OK ihan sellaisena kuin olin. Huoneessa oli aina joku, jolle jutella. Olin siinä, puhuin, ehkä tartuttiin potilaan kanssa toisiamme kädestä. That's it. Ei masentanut. Merkitsin jotain. Ei nyppinyt lähteä töihin. Ei ollut tunne että oli siellä turhan takia.

Siksi mua todella puhutteli erityisesti ton Zeitgeistin loppu. Me uidaan tässä maailmassa kilpailussa ja seksissä ja voittamisen ja häviämisen kamppailussa, kun se ei oikeasti täytä oikein ketään. Tarkoitan sitä todella. Ihmiset käyttäytyvät hulluin tavoin. Eräs mun entinen esimies, sellainen upporikas nykkiläinen investointipankkiiri, rentoutui aina erikoisella tavalla perjantai-iltaisin: se meni ampumaan. Kerran se pyysi muakin mukaan. En lähtenyt.

Ratkaisu olisi NIIN kipeän yksinkertainen. Joka päivä löytyy mahdollisuuksia välittää.

No mutta. Sehän on homojen hommaa.

Perro kirjoitti...

Mutta kuinka varoittaa vauhkona rynnivää laumaa lehmiä lähestyvästä kielekkeestä.